Kraamzorg Monique Boer: een focus op ‘Zorgfit’ voor iedereen

Bij Kraamzorg Monique Boer, een succesvol familiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring in kraamzorg en bijna 70 toegewijde medewerkers, staat vitaliteit hoog op de agenda. In de hectische wereld van kraamzorg, waar intensieve diensten eerder regel dan uitzondering zijn, groeit het besef dat het welzijn van medewerkers van essentieel belang is. Incompany Fit draagt graag bij aan dit streven naar ‘zorgfitte’ medewerkers.

Het afgelopen jaar zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan. Vanuit de overtuiging van een familiebedrijf is er een sterke wens om voor medewerkers te zorgen. Een tevreden medewerker draagt bij aan het welzijn van iedereen. Daarom hebben we ons een jaar geleden verenigd in deze missie.


Health checks: inzicht in vitaliteit

Eind vorig jaar zijn we gestart met health checks. Via een online portaal vulde elke medewerker een vragenlijst in over haar vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Vervolgens gingen ze in gesprek met de fitcoaches van Incompany Fit om de resultaten te bespreken. Daarnaast kregen medewerkers de mogelijkheid om een medisch specialist of voedingsdeskundige te raadplegen.


Ontwerp met een focusgroep: op maat gemaakte interventies

De verzamelde informatie leidde tot nieuwe inzichten. Met behulp van onze expertise hebben we de resultaten geïnterpreteerd en zijn we met een focusgroep aan de slag gegaan om op maat gemaakte interventies te ontwerpen. De ideeën van focusgroep zelf stonden hierbij centraal, wat resulteerde in een programma van 1,5 jaar dat perfect aansluit bij de medewerkers en de bedrijfscultuur van Kraamzorg Monique Boer.


Actieve implementatie: thema’s en vitaliteitsdag

Het programma, gericht op vijf actuele thema’s, is succesvol gestart met een door ons georganiseerde vitaliteitsdag in Victorium Zwolle. Medewerkers namen deel aan diverse workshops, sportsessies en genoten van een gezond buffet.

 

Training ‘Verbeter je leefstijl’

In het voorjaar zijn we gestart met een vijfdelige trainingsreeks over een gezonde leefstijl. Daarbij laten we alle onderwerpen van het Leefstijlroer van Vereniging Arts en Leefstijl de revue passeren. We helpen de medewerkers om beter te herstellen en een gezonde leefstijl vol te houden.


Vooruitblik: challenges, gezond eten en trainingen

Dit is slechts het begin. De komende tijd gaan we verder met uitdagingen, gezonde voeding, workshops en trainingen, alles gericht op het versterken van de gezondheid en vitaliteit van alle medewerkers. Het uiteindelijke doel is om gezamenlijk het ziekteverzuim terug te dringen en nieuwe inzichten te benutten voor een vitaal georganiseerd werk voor alle medewerkers.

 

Incompany Fit kijkt ernaar uit om samen met haar professionele netwerk bij te dragen aan dit streven, zodat Kraamzorg Monique Boer zich kan focussen op het zijn van een werkgever en wordt ontzorgd door een uitgebreide en doordachte aanpak.