Onze aanpak

Onze aanpak

Bevlogen medewerkers, daar zetten wij ons voor in. Gedreven door het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, kijken wij in onze aanpak altijd naar wat wél kan. Voor jouw organisatie kijken we dus ook naar wat werkt. We werken het liefst vanuit onderzoek en inzicht als basis voor een aanpak op maat. Zo willen we in jouw organisatie echt verschil maken en de bevlogenheid merkbaar vergroten.

In onze aanpak streven we altijd naar maximaal resultaat. Dat betekent dus dat meten doorgaans een belangrijk onderdeel is in onze diensten. Op basis van deze informatie kunnen we de juiste beslissingen maken en interventies bepalen. Ook helpt het om concrete en realistische doelen te stellen en werken we met een duidelijke communicatiecampagne.

Kennismaking: het is zaak om eerst een goede indruk te krijgen van elkaar. Vervolgens brengen we in kaart wat precies de situatie is met behulp van onze organisatiescan. Ook laten we de organisatie kennismaken met ons en de thema’s rondom duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Onderzoek: in de volgende fase gaan we exact in kaart brengen wat de huidige situatie is rondom de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Dit geeft op individueel en organisatie breed een goed beeld van de huidige situatie en de mate van bewustzijn. Dit vormt de basis voor de volgende stappen.

Inzicht: aan de hand van de uitkomsten, kunnen we rapporteren en adviseren. We nemen de opdrachtgever mee aan de hand van deze inzichten door middel van een focusgroep in de organisatie om de vertaalslag naar de praktijk te maken.

Plannen: als de inzichten zijn vertaald naar de praktijk, bekijken we samen waar het nodig is om interventies op toe te passen. De activiteiten gieten we in een kalender die past bij de situatie van de organisatie. Het biedt alle ruimte om ook eigen initiatieven op te nemen in de plannen.

Doen: uiteraard is het dan tijd voor actie. Het tot uitvoer brengen doen wij vanuit een regisseursrol, waarbij we meekijken en sturen op de uitvoering. Ook als er andere partijen zijn aangehaakt in het proces.

Evalueren: na afloop van de afgesproken periode, zullen we uitgebreid evalueren. Ook tussentijds nemen we veel tijd voor evaluaties, zodat we op tijd kunnen bijsturen. Opnieuw metingen uitvoeren om de progressie vast te stellen, hoort hier ook bij. Dit kan weer een basis vormen voor nieuwe stappen in de programma’s.

Bekijk hier hoe we dit vertalen in onze diensten.

Kom met ons in contact